вівторок, 5 травня 2020 р.

Онлайн-бібліотеки

         Libruk -   Електронна бібліотека, що спеціалізується  на українській художній літературі. Як зауважують розробники ресурсу, «наш сайт був створений з любовю до рідної мови, виключно з метою донесення до читача  чудових творінь талановитих українців».

Javalibre.com.ua . Розробники ресурсу позиціонують  його як «бібліотеку книг українською мовою». Літературу репрезентовано у форматах jar, jad, txt, fb2, epub, doc, зручних для читання на різноманітних мобільних пристроях.  Ресурс дає змогу завантажувати книги безплатно й переглядати тексти онлайн. Сайт налічує 14 розділів, частина з яких є жанровими (наприклад, роман, повість, поема, байка), частина тематичними (історія, релігія, філософія), частина - родо-видовими (проза, поезія).

"Чтиво" Вільна онлайн-бібліотека україномовної літератури. 

"УкрЛіб"  Онлайн-бібліотеку української літератури засновано на зламі тисячоліть, далекого 2000-го. Сьогодні вона позиціонує себе як найбільша мережева електронна бібліотека української літератури. Засновники проекту намагаються популяризувати рідну мову й культуру, плекати любов до літератури.

 ЕБ «Українська література» Розробники сайта зауважують: «Ми раді вітати Вас у нашій електронній бібліотеці, шановні учні, а також поціновувачі української літератури! Саме тут Ви маєте можливість отримати вільний доступ до кращих творів класичної української літератури, з якими ми всі почали знайомство ще в школі."

Shift Library CMS Бібліотека української та зарубіжної літератури українською мовою, завданням якої є , як зазначено на сайті, «поширення і популяризація україномовних творів серед читачів. Особлива увага приділяється книжкам нерадянського періоду, що видавались українською діаспорою, а також виданням останніх років .

ЕБ Національної бібліотеки України для дітей   У фонді Національної бібліотеки України для дітей є багато книг, що збереглися в одиничних примірниках і репрезентовані у зібранні рідкісних і цінних видань.

Дитяча онлайн-бібліотека «Читанка»    Розробники сайта звертаються до користувачів : «Привіт, ми – Таня, Таня і Світлана. Наш веб-проєкт «Читанка» - це дитяча публічна онлайн-бібліотека.  У нашій бібліотеці будуть тільки ті книги, які давно не перевидаються і яких у крамницях не  знайдеш".

E-bookua.org.ua  Сайт планувався як ресурс, на якому зібрано художню літературу українською мовою. Проте спектр репрезентованих видань значно ширший: твори зарубіжних авторів, біографії, історичний роман, пригоди, фантастика, фентезі, детективи, бойовики, любовні романи, сучасна проза, публіцистика, новини, наукова та освітня література тощо. Для підвищення популярності на сайті розміщено ігри та аудіо книги. Основну увагу розробники приділили художній класиці різних літератур світу українською мовою. Сайт розрахований на шкільну учнівську молодь.
      
      «Укрліт.org» Публічна електронна бібліотека української художньої літератури, що репрезентує художні твори та біографії письменників. Пошук здійснюється за автором, назвою, мовою, роком написання. Літературу поділено за родами (проза, поезія, драма), жанрами (поеми, гімни, балади, байки), під жанрами (поема-містерія, драма-феєрія). Також на сайті подано словник і онлайн-транслітерацію з української мови на англійську. Тлумачний словник української мови містить слова та словосполучення з різних словників. 

Немає коментарів:

Дописати коментар