пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

«Лауреати обласної премії імені Олекси Романця за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Буковини (2016-2020 рр.). Вип.2» (біобібліографічний покажчик)

 Початок  квітня у літературних та мистецьких колах Чернівців пройшов під знаком Олекси Стратоновича Романця – вченого, літературознавця, фольклориста, літературного критика та педагога. Почесний громадянин Чернівців, відомий науковець та краєзнавець багатонаціональної культури Буковини святкував би свій 100-літній ювілей. Це людина з великої літери, яка єднала три народи: український, румунський і молдовський.

Вшановуючи таку постать видатного краєзнавця і літературознавця  Буковини, бібліотечні фахівці Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка підготували біобібліографічний покажчик «Лауреати обласної премії імені Олекси Романця за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Буковини (2016-2020 рр.)»  Випуск  2.

Біобібліографічний покажчик містить біографічні відомості та літературу про життя та діяльність лауреатів (художників, художніх керівників фольклорних ансамблів та бібліотечних фахівців) даної премії за 2016-2020 рр. Допоміжний апарат складає іменний покажчик персоналій та список попередніх лауреатів обласної премії імені Олекси Романця за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Буковини за  2010-2015 рр. Видання доповнене фотографіями лауреатів та змістом.  Адресовано краєзнавцям, викладачам, вчителям, журналістам, бібліотекарям, студентам та всім, хто цікавиться  краєзнавством  та культурою Буковинського краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар