понеділок, 5 квітня 2021 р.

VI Всеукраїнська конференція «Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини».

 


З 31 березня по 3 квітня 2021 року тривала VI Всеукраїнська конференція «Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини».

У зв’язку із складною епідеміологічною ситуацією, конференція проходила в режимі онлайн. 

Працівникам відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів пощастило взяти участь у конференції. Загалом, долучилося чимало модераторів кіноклубів з різних куточків України.

Цьогоріч Docudays UA обрав основною темою – охорона здоров’я, тобто права людини на здоров’я. Була поставлена амбітна мета – «Повне одужання». Говорили про роботу в нових реаліх пандемії, про кіно як інструмент підвищення правових знань. Група креативних фасилітаторів (Каріна Фурса, Богдан Вельган, Дарина Пірогова, Тарас Грицюк, Софія Анжелюк та ін.) та поважних експертів (Світлана Смаль, Алла Тютюнник, Олена Шульга, Ігор Кофман, Володимир Яворський та ін.) долучала учасників до активної роботи в практичних майстернях, підкидала багато ідей для проведення заходів кіноклубами,  також було чимало цікавих робочих кейсів від модераторів.

Працювали зі сценаріями обговорення фільмів, дізналися про типові помилки модераторів в онлайн та як їх уникати, про роботу з різними цільовими аудиторіями, переглянули презентацію модулів обговорення фільмів із фокусом на адвокацію, дізналися про нову кампанію «За дотримання прав майбутніх матерів та батьків у пологових будинках». Переглядали фільми на Docuspaсe та переймали досвід модерування.

І це ще невелика частина того, що було обговорено під час конференції.


Дуже важливо, щоб кіноклуби як осередок медіапросвіти з прав людини розширювали свою діяльність.  Тому отриманий нами досвід буде цінним в теперішніх умовах карантину. Намагатимемось впроваджувати його у кращих традиціях кіноклубу Docudays UA при обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка
.  

Немає коментарів:

Дописати коментар