пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

ІІІ Міжнародний форум «Креативна Україна».


14-15 листопада 2019 в Києві проходив третій міжнародний форум «Креативна Україна».
Відкрив форум Володимир Бородянський - Міністр культури, молоді та спорту України, наголосивши,  що  в змозі вирішувати виклики в культурі, освіті, мистецтві, інфраструктурі креативно, а виклик розвитку штучного інтелекту можна подолати за допомогою творчості.
Під час панельної дискусії “Креативність та інновації як рушії змін в освіті й політиці пам’яті: на прикладі сучасних культурних просторів” спікери презентували проекти, в основі яких домінує поєднання технологій та мистецтва.
Голова політичного відділу Представництва ЄС в Україні Артур Гебаль розповів про існування 5-6 програм для підтримки креативної економіки України, які присвячені підтримці культурного обміну та креативного підприємства для молоді.
Світлана Фоменко, перша заступниця Міністра культури України у своєму виступі наголосила про важливість збереження культурної спадщини та на її переосмисленні для сучасності. Втіленням цього можуть виступати мистецькі школи, культурні інституції, тощо.
Спікером форуму Олександра Коваль, директорка Українського інституту книги. Коротко розповівши про діяльність інституту,  зауважила про важливість популяризації української літератури як всередині держави, так і за її межами, наголосивши, що це і є головною задачею її інституту.
Вільма Місюконіоне, юрист у сфері ІТ та інтелектуальної власності, співавтор флагманської ініціативи ЄС «Гармонізація цифрових ринків країн ЄС та Східного партнерства», поділилась з гостями роздумами про те, як логіка та креативність пов’язані між собою. Згадавши вислів видатного вченого Альберта Ейнштейна: «Логіка допоможе виконати будь-яке завдання, але уява — це ключ, яке змінює наше оточення». На власному досвіді показала, як варто розвиватись та ставати креативними, загравши всім присутнім на скрипці.
Другий день розпочався з виступу Джона Хокінза, фахівця з креативної економіки, члена консультаційної Ради з креативної економіки ООН, автора концепту “креативні індустрії”, який поділився своїми думками щодо креативної праці та штучного інтелекту. З його слів,  креативні люди постійно вчаться, бо коли людина “припиняє вчитися, вона закриває двері змін”.
Спікери панельної дискусії «Права інтелектуальної власності у цифрову добу» обговорили важливе питання права інтелектуальної власності.
Насичено та інформативно одночасно проходили  воркшопи: з книговидавництва «Як ефективно працювати зі стейкхолдерами: поради для сучасного письменника з точки зору глобальної книговидавничої мережі», з фен-індустрії «Fashion, як бізнес-ідея України», з аудіовізуального сектору «Стратегія успішного виробництва аудіовізуальної індустрії та держави», з дизайну «Дизайн в урядових центрах: чого посадовці й дизайнери можуть навчитись одне в одного».
з Галиною Ткачук (письменниця)

з Гаською Шиян (письменниця)

Всі виступи були цікавими та інформативними.

Джерела: 



Немає коментарів:

Дописати коментар